Koopovereenkomst
Een koopovereenkomst afsluiten voor een woning is noodzakelijk om tijdens en na de verkoop niet voor vervelende verrassingen te komen staan. In de overeenkomst staan uitgebreide en ingewikkelde clausules. Het is daarom raadzaam om samen met een jurist, de koopovereenkomst door te nemen. Ook wanneer u een overeenkomst moet opstellen is het raadzaam om dit samen te doen met een jurist.
Voorlopige koopovereenkomst
Wanneer de verkoper akkoord is gegaan met het bod dat door de aanstaande koper is gedaan, dan kunt u voordat de koop definitief is een voorlopige koopovereenkomst afsluiten. In deze overeenkomst staan alle afspraken die te maken hebben met de verkoop van de woning. Denk hierbij aan de aankoopprijs en de datum van de sleuteloverdracht. Een voorlopig koopcontract is een bindend contract maar laat u echter niet van de wijs brengen door het woord “voorlopig”. “Voorlopig” heeft betrekking op het feit dat de woning nog niet definitief is overgedragen aan de koper. De koop is enkel nog een aantal stappen verwijdert omdat de leverings- of transportakte nog moet worden gepasseerd. Tevens is de wettelijke bedenktijd van drie dagen voor de koper nog van kracht. Hier hoeft de koper geen reden voor op te geven.
Wat ook binnen het voorlopige koopcontract valt is de onderzoeksplicht die de verkoper mag uitvoeren. De koper dient de desbetreffende woning te vrijwaren. In de vrijwaring verklaart de verkoper dat de woning bewoonbaar is. Tevens heeft de verkoper ook een mededelingsplicht. Hierdoor worden bijvoorbeeld schades en verborgen verbreken aan het licht gesteld.
Ontbindende voorwaarden
Binnen de voorlopige koopovereenkomst van onroerend goed zijn de ontbindende voorwaarden een belangrijk onderdeel. Dit houdt namelijk in dat de koper de mogelijkheid heeft om onder de koopovereenkomst uit te komen zodra er niet aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. In de meeste gevallen betreft dit de financiering. Wanneer de koper de financiering niet rond krijgt dan mag de koopovereenkomst worden ontbonden. Het is daarom te allen tijde raadzaam om bij de koop of verkoop van een woning juridisch advies in te winnen. Hierdoor voorkomt u dat u iets over het hoofd ziet en misschien achteraf voor een vervelende verrassing komt te staan wanneer er iets bijvoorbeeld niet in orde blijkt te zijn. Een jurist die is gespecialiseerd in het vastgoedrecht kan samen met u ervoor zorgen dat de koopovereenkomst goed wordt opgesteld en tevens bemiddeling bieden bij een procedure of onderhandeling.
De rol van AGA Juristen
Een jurist van AGA juristen biedt bijstand in de meeste zaken binnen het verbintenissenrecht. Bij een conflict inzake verbintenissenrecht, staat een deskundige jurist aan uw zijde. Samen met u bepaalt de jurist de juiste aanpak en zorgt voor de best mogelijke oplossing en resultaat. Adviseren, bemiddelen, procederen, onderhandelen of het opstellen van juridische documenten, AGA juristen regelt het voor u.
Contact AGA Juristen
De verbintenissenrechtjuristen van AGA juristen kunnen een hele hoop voor u betekenen, zoals u tijdens het gehele traject begeleiden. Neem vrijblijvend contact op met één van onze deskundige verbintenissenrechtjuristen voor een 1e gratis intakegesprek.
TELEFOON: 040-8444523 (1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend) (Bereikbaar ma t/m vr tussen 09.00u en 21.00u). Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail:
E-MAIL: info@agajuristen.nl of contactformulier aan de rechterzijde van onze website.
Meer informatie
Bovenin de zoekbalk van deze website, vindt u meer informatie over de specifieke rechtsgebieden en kwesties. Klik hiervoor bovenin de website op de zoekbalk! Meer informatie vindt u tevens via de links (blauw gekleurde tekstgedeelten)op deze pagina hierboven.