• darkblurbg
  Recht hebben, recht krijgen. AGA Juristen helpt u uw recht te halen!
  Het team van AGA Juristen bestaat uit deskundige ervaren juristen. Betrouwbaar juridisch advies: € 79,- per uur (exclusief BTW). 1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend!
 • darkblurbg
  AGA Juristen: 1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend! Bel: 040-8444523
  Onze deskundige ervaren juristen helpen uw juridische kwestie vakkundig op te lossen. Vaak zonder een gerechtelijke procedure, maar wij procederen ook, als het niet anders kan.
 • darkblurbg
  Stel uw vraag in het formulier aan de rechterzijde
  AGA Juristen wil ieder mens de mogelijkheid geven om voor zijn of haar rechten op te komen. Niet alleen de mensen die een advocaat kunnen betalen. Betaalbaar juridisch advies: € 79,-/u (excl. BTW)
 • darkblurbg
  Betrouwbaar juridisch advies: € 79,- per uur (exclusief BTW).
  U heeft recht op hoge kwaliteit juridisch advies. Bij gerechtelijke procedures heeft u recht op doortastende rechtsbijstand en een professionele ervaren jurist.
 • darkblurbg
  AGA Juristen: 1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend! Bel: 040-8444523
  Bij AGA Juristen heeft u een veel reëlere kans dat het mogelijke resultaat wat het u oplevert, opweegt tegen de kosten die u maakt.
 • darkblurbg
  AGA Juristen is gespecialiseerd in:
  Arbeidsrecht
  Consumentenrecht
  Bestuursrecht
  Civiel recht
  Verbintenissenrecht
  Ondernemingsrecht

Vast tarief per uur
Duidelijkheid over de prijzen vinden wij van groot belang. Ook is elk geschil of zaak anders is betreft de omstandigheden en dus de tijd die nodig is voor de desbetreffende zaak. Om deze redenen hanteren wij voor onze juristen een vast honorarium voor een betaalbare tarief van € 79,- per uur (exclusief BTW) en kantoorkosten. Aan het eind van de zaak vind een eindafrekening plaats. Bij de meeste zaken betaald u aan het begin een voorschot dat met de eindafrekening verrekend wordt.

Fixed fee
Vaak is het mogelijk om een vaste prijsafspraak te maken, wanneer de zaak zich daarvoor leent en het redelijk is in te schatten hoeveel uren ermee gemoeid zullen zijn. U betaalt dan een vast bedrag voor de hele zaak. Op die manier weet u waar u aan toe bent en heeft u zekerheid over de kosten. Aan het begin van de zaak betaalt u de eerste helft van de fixed fee. Als de zaak is afgerond, betaald u het restant van de fixed fee. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wil omtrent onze tarieven of als u een andere vraag heeft.

Alleen tarief €79,00 per u excl. BTW: Ongeveer 70% van onze cliënten
Het grootste gedeelte van onze cliënten heeft alleen een jurist van AGA Juristen nodig. Zij betalen alleen het uurtarief van de jurist van €79,00 per uur exclusief BTW. De kosten van facturatie van de administratie is ook verwerkt in dit tarief. Onze juridische administratie wordt nauwelijks belast door het grootste deel van onze cliënten.

Alleen administratiekosten bij gebruik hiervan: Ongeveer 30% van onze cliënten
Omdat het grootste gedeelte van onze cliënten de administratie niet gebruikt, houden wij dit gescheiden door alleen administratie kosten te rekenen, als er behoorlijk gebruik wordt gemaakt van de administratie. Een kleiner gedeelte van onze cliënten heeft naast onze juristen de administratie van AGA Juristen behoorlijk nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan een aangetekende brief die verzonden moet worden of een dagvaardingprocedure of verzoekschriftprocedure.  Alleen in de onderstaande twee opgesomde gevallen worden administratiekosten gerekend, voor een eerlijke verdeling van de kosten .

 • Bij een (aangetekend) verzonden brief per post/(niet per e-mail); moet de brief worden opgesteld door de administratie op briefpapier, geprint en getekend, envelop beschrijven, de brief naar Post NL brengen en het verzendbewijs en de scan naar client mailen. Verder zijn er printkosten, postzegels en briefpapierkosten. Voor een brief wordt altijd per brief; €14,50 administratiekosten gerekend excl. BTW. Is deze brief tevens aangetekend, dan worden de kosten van €9,05 van Post NL ook doorberekend aan cliënt. Een aangetekende brief is dus €23,55 administratiekosten excl. BTW.  

 • Bij een dagvaardingsprocedure of verzoekschriftprocedure: is er veel correspondentie tussen de juridische administratie en de rechtbank, de administratie en de cliënt en de administratie en de jurist. Daarnaast moet de juridische administratie de gehele dagvaarding opstellen inclusief producties en productievellen. Alle correspondentie en het opstellen van de dagvaarding kost veel werk voor de administratie, maar bespaart duurdere tijd van de jurist. Vervolgens moet de dagvaarding gescand worden en per mail en post bezorgd bij de deurwaarder, dan de betekende dagvaarding scannen, mailen en per post naar de rechtbank, de griffiekosten betalen en dergelijke. In totaal enkele uren werk, evenals de Post NL kosten van €9,05 voor het aangetekend sturen van de betekende dagvaarding naar de rechtbank. Voor elke dagvaardingsprocedure of verzoekschriftprocure inclusief zitting en dergelijke, wordt eenmalig 1 totaaltarief voor administratiekosten van; €55,00 administratiekosten excl. BTW per zaak gerekend.

Overige mogelijke kosten bij een dagvaardingsprocedure of verzoekschriftprocedure ofwel rechtszaak/zitting: Maximaal ongeveer 30% van onze cliënten

 • Griffiekosten: De kosten van de rechtbank voor het opstarten van een procedure. Deze kosten worden doorberekend aan de client en is afhankelijk van het vorderingsbedrag, particulier of bedrijf en dergelijke.
 • Reiskosten en parkeerkosten jurist: Wanneer een jurist naar een zitting moet voor een rechtszaak met een client, dan zijn er reiskosten en parkeerkosten. Deze reiskosten en parkeerkosten worden doorberekend aan de cliënt.
 • Kosten deurwaarder betekenen dagvaarding: Wanneer een dagvaarding moet worden betekend, wat vereist is door de rechtbank, wordt de deurwaarder ingeschakeld. Deze kosten van de deurwaarder bedragen tussen de €100,00 en  €150,00 per betekende dagvaarding. Exact het factuurbedrag van de deurwaarder wordt doorberekend aan cliënt.
 • Inhuren externe onafhankelijke specialist voor een specialistische rapportage: Soms is een externe onafhankelijke specialist nodig voor bijvoorbeeld een rapportage inzake een auto, huis en dergelijke. Mocht AGA juristen deze kosten moeten maken na akkoord van de client, dan worden deze kosten ook doorberekend aan de cliënt. Exact het factuurbedrag van de externe onafhankelijke specialist wordt doorberekend aan cliënt.

Verzekerd voor rechtsbijstand
Als u bent verzekerd voor rechtsbijstand, dan heeft u volgens de wet recht op een vrije keuze betreft een jurist of advocaat, ook als die niet werkzaam is voor de verzekeraar. Dit betekent dat u ons kunt inschakelen, terwijl uw rechtsbijstandsverzekeraar de factuur betaald. U betaald dus niets aan ons, maar kunt wel gebruik maken van onze expertise. Wij kunnen u helpen bij de aanvraag van de behandeling bij uw verzekeringsmaatschappij.

De rol van AGA Juristen
Een jurist van AGA juristen biedt bijstand in de meeste zaken binnen het recht. Bij een conflict staat een deskundige jurist aan uw zijde. Samen met u bepaalt de jurist de juiste aanpak en zorgt voor de best mogelijke oplossing en resultaat. Adviseren, bemiddelen, procederen, onderhandelen of het opstellen van juridische documenten, AGA juristen regelt het voor u.

Contact AGA Juristen
De juristen van AGA juristen kunnen een hele hoop voor u betekenen, zoals u tijdens het gehele traject begeleiden. Neem vrijblijvend contact op met één van onze deskundige juristen voor een 1e gratis intakegesprek.

TELEFOON:
   040-8444523 (1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend) (Bereikbaar ma t/m vr tussen 09.00u en 21.00u). Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail:
E-MAIL:        info@agajuristen.nl of contactformulier aan de rechterzijde van onze website.

Meer informatie
Bovenin de zoekbalk van deze website, vindt u meer informatie over de specifieke rechtsgebieden en kwesties. Klik hiervoor bovenin de website op de zoekbalk! Meer informatie vindt u tevens via de links (blauw gekleurde tekstgedeelten)op deze pagina hierboven.