Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
 • darkblurbg
  Recht hebben, recht krijgen. AGA Juristen helpt u uw recht te halen!
  Het team van AGA Juristen bestaat uit deskundige ervaren juristen met: allemaal minimaal 25 jaar ervaring en de mr. titel. Juridisch advies: € 105,- p/u (excl. BTW) + geen kantoorkosten
 • darkblurbg
  AGA Juristen: 1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend! Bel: 040-8444523
  Onze deskundige ervaren juristen helpen uw juridische kwestie vakkundig op te lossen. Vaak zonder een gerechtelijke procedure, maar wij procederen ook, als het niet anders kan.
 • darkblurbg
  Stel uw vraag in het formulier aan de rechterzijde
  AGA Juristen wil ieder mens de mogelijkheid geven om voor zijn of haar rechten op te komen. Niet alleen de mensen die een advocaat kunnen betalen. Juridisch advies: € 105,- p/u (excl. BTW)
 • darkblurbg
  Betrouwbaar juridisch advies: € 105,- per uur (exclusief BTW) + geen kantoorkosten
  U heeft recht op hoge kwaliteit juridisch advies. Bij gerechtelijke procedures en juridische zaken heeft u recht op doortastende rechtsbijstand en een professionele ervaren jurist met de mr. titel.
 • darkblurbg
  AGA Juristen: 1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend! Bel: 040-8444523
  Bij AGA Juristen heeft u een veel reëlere kans dat het mogelijke resultaat wat het u oplevert, opweegt tegen de kosten die u maakt. Alleen juristen met minimaal 25 jaar ervaring + mr. titel
 • darkblurbg
  AGA Juristen is gespecialiseerd in:
  Arbeidsrecht
  Consumentenrecht
  Bestuursrecht
  Civiel recht
  Verbintenissenrecht
  Ondernemingsrecht

Huurovereenkomst opstellen
Als je je woning wil gaan verhuren, moet je een huurcontract opstellen. Daarin staan afspraken over de huurprijs, de wijze van betaling en een omschrijving van de woonruimte. Het is mogelijk om een woning te (ver)huren in de vrije sector, sociale huur of een tijdelijke woning volgens de leegstandswet. De regels voor de verhuur van een woning zijn erg strikt en huurders genieten bijna altijd huurbescherming. Een fout in het huurcontract is zo gemaakt en kan veel problemen opleveren. Besteed er voldoende aandacht aan om huurgeschillen te voorkomen. Twijfel je over het contract dat je wordt aangeboden? De juristen van AGA Juristen geven je graag advies of stellen de huurovereenkomst voor u op.

Waar kunnen onze juristen u mee helpen?

Bij vrijwel alle huurkwesties kunnen wij u helpen. Hieronder noemen wij een aantal voorbeelden.

 • Aangaan huurovereenkomst
  De inhoud van de huurovereenkomst bepaalt grotendeels uw rechten en plichten. Laat de huurovereenkomst door onze specialisten opstellen of in ieder geval beoordelen.
 • Is verhuur voor een tijdelijke periode mogelijk
  U wilt als verhuurder niet definitief aan een huurder vast zitten. Wat zijn dan de mogelijkheden? In hoeverre is tijdelijke verhuur mogelijk?
 • Huurverhoging
  U bent huurder en wilt niet akkoord gaan met de huurverhoging. Of u bent verhuurder en wilt een huurverhoging doorvoeren.
 • Gebreken aan verhuurde
  U bent huurder en het gehuurde heeft ernstige gebreken. Kunt u de huurbetaling opschorten of verlagen? Hoe kan ik de verhuurder dwingen de gebreken te herstellen? U bent verhuurder en wordt geconfronteerd met een huurder die de huur niet meer wil betalen vanwege gebreken.
 • Indeplaatsstelling en woningruil
  U huurt een bedrijfsruimte en het huurrecht overdoen aan de koper van uw bedrijf. Of u huurt een woning en wilt ‘woningruil’ doen.
 • Onderhuur
  Wanneer is onderhuur mogelijk? Welke rechten hebben de onderhuurders?
 • Onrechtmatig gebruik van verhuurde Wat kunt u  als verhuurder doen als huurder het gehuurde heeft verlaten en u met met andere gebruikers wordt geconfronteerd?
 • Airbnb
  Is Airbnb (vakantieverhuur) toegestaan? En hoe zit het met Bed & Breakfast? Wat zijn de rechten van huurder en verhuurder?
 • Kan ik mijn woning aan meerdere huurders tegelijk verhuren?
  U vraagt zich af of u uw woning aan een groep huurders (bijvoorbeeld studenten ) kunt verhuren. Hoe zit dat? Hoe pakt u dit het beste aan?
 • Renovatie
  Uw bedrijfspand of woning wordt gerenoveerd. Moet u daarmee akkoord gaan? Wie betaalt de schade en moet er meer huur worden betaald?
 • Huurachterstand
  Uw huurder betaalt de huur niet en u wilt tot incasso en ontruiming overgaan.
 • Huuropzegging
  Uw huur wordt opgezegd of u wilt de huur opzeggen. Kan dat? Hoe moet dat? Is er recht op huurbescherming of ontruimingsbescherming?
 • Etc.

Een woning (ver)huren
Als je je woning wil gaan verhuren, moet je een huurcontract opstellen. Daarin staan afspraken over de huurprijs, de wijze van betaling en een omschrijving van de woonruimte. Het is mogelijk om een woning te (ver)huren in de vrije sector, sociale huur of een tijdelijke woning volgens de leegstandswet. De regels voor de verhuur van een woning zijn erg strikt en huurders genieten bijna altijd huurbescherming. Een fout in het huurcontract is zo gemaakt en kan veel problemen opleveren. Vraag daarom altijd een jurist om advies bij het opstellen ervan.

Huurcontract opstellen woning
In een standaard huurovereenkomst staat ten eerste wie de huurder en wie de verhuurder is. Er staat in wat de huurprijs is (eventueel uitgesplitst in servicekosten en kale huur) en het tijdstip en de wijze van betaling. Het is daarnaast belangrijk om goede afspraken te maken over onderhoud, huisregels en de huurverhoging. Leg daarnaast vast wat de staat van de woning was voor de verhuur, zo voorkom je discussies over het achterlaten van de woning in oude staat. Een goed huurcontract opstellen zorgt ervoor dat niemand voor verrassingen komt te staan.

De rol van AGA Juristen
Een jurist van AGA juristen biedt bijstand in de meeste zaken binnen het verbintenissenrecht. Bij een conflict inzake verbintenissenrecht, staat een deskundige jurist aan uw zijde. Samen met u bepaalt de jurist de juiste aanpak en zorgt voor de best mogelijke oplossing en resultaat. Adviseren, bemiddelen, procederen, onderhandelen of het opstellen van juridische documenten, AGA juristen regelt het voor u.

Contact AGA Juristen
De verbintenissenrechtjuristen van AGA juristen kunnen een hele hoop voor u betekenen, zoals u tijdens het gehele traject begeleiden. Neem vrijblijvend contact op met één van onze deskundige verbintenissenrechtjuristen voor een 1e gratis intakegesprek.

TELEFOON:   040-8444523 (1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend) (Bereikbaar ma t/m vr tussen 09.00u en 21.00u). Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail:
E-MAIL:        info@agajuristen.nl of contactformulier aan de rechterzijde van onze website.

Meer informatie
Bovenin de zoekbalk van deze website, vindt u meer informatie over de specifieke rechtsgebieden en kwesties. Klik hiervoor bovenin de website op de zoekbalk! Meer informatie vindt u tevens via de links (blauw gekleurde tekstgedeelten)op deze pagina hierboven.