• darkblurbg
  Recht hebben, recht krijgen. AGA Juristen helpt u uw recht te halen!
  Het team van AGA Juristen bestaat uit deskundige ervaren juristen. Betrouwbaar juridisch advies: € 75,- per uur (inclusief BTW). 1ste gesprek en advies gratis en vrijblijvend!
 • darkblurbg
  AGA Juristen: 1ste gesprek & advies gratis en vrijblijvend! Bel: 040-8444523
  AGA Juristen wil ieder mens de mogelijkheid geven om voor zijn of haar rechten op te komen. Niet alleen de mensen die een advocaat kunnen betalen. Betaalbaar juridisch advies: € 75,-/u (incl. BTW)

Huurrecht jurist
Het Nederlandse huurrecht is gecodificeerd in boek 7, titel 4 van het Burgerlijk Wetboek. Het huurrecht bestaat onder andere uit algemene bepalingen die van toepassing zijn op alle huurovereenkomsten. Partijen kunnen wel afwijken van het huurrecht zoals dat is omschreven in de wet, mits partijen dat zijn overeengekomen in de huurovereenkomst en afwijking van de wet is toegelaten door de wetgever. Naast bepalingen waarvoor afwijking wel is toegelaten heeft de wetgever om de huurder te beschermen bij huur van woonruimte en bedrijfsruimte ook een groot aantal bepalingen gecodificeerd waarvan niet mag worden afgeweken, dit wordt ook wel dwingend recht genoemd. Naast bepalingen omtrent woonruimte of bedrijfsruimte regelt het huurrecht ook het huren of verhuren van een stuk grond, opslagruimte, een auto of een fiets. De verplichtingen waaraan de verhuurder en de huurder zich op grond van de wet moeten houden zijn omvangrijk en ingewikkeld.

Juridisch adviseur huurrecht         
Indien u een conflict heeft op het gebeid van het huurrecht of u wilt een huurovereenkomst laten opstellen, dan is het aan te raden om een jurist huurrecht in de armen te nemen. Het huurrecht is namelijk een complex rechtsgebied waarbij fouten snel kunnen worden gemaakt en u voor onplezierige verrassingen zou kunnen komen te staan.

Wij kunnen u onder andere adviseren en begeleiden bij:

 • het opstellen en beoordelen van huurovereenkomsten (bedrijfsruimten en woningen);
 • conflicten omtrent Vereniging van Eigenaars (VVE);
 • (on)zichtbare gebreken;
 • huurverhoging / huurverlaging;
 • onderhandelingen omtrent huur/verhuur van vastgoed
 • projectontwikkeling/exploitatie van vastgoed;
 • aantasting/inbreuken op rechten van eigendom en gebruiksrechten;
 • positie of aansprakelijkheid van de makelaar c.q. tussenpersoon;
 • garanties en zekerheden.

De rol van AGA Juristen
Een jurist van AGA juristen biedt bijstand in de meeste zaken binnen het civiel recht. Bij een conflict inzake huurrecht, staat een deskundige jurist aan uw zijde. Samen met u bepaalt de jurist de juiste aanpak en zorgt voor een best mogelijke oplossing en resultaat. Adviseren, bemiddelen, procederen, onderhandelen of het opstellen van juridische documenten, AGA juristen regelt het voor u.

Meer informatie en Contact AGA Juristen
De juristen van AGA Juristen kunnen een hoop voor u betekenen, zoals u tijdens het gehele traject begeleiden. U kunt ten alle tijden contact met ons opnemen om uw vragen, kwestie of mogelijkheden te bespreken met een jurist van AGA juristen. Neem vrijblijvend contact op met één van onze deskundige juristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel: 040-8444523
E-mail: info@agajuristen.nl
(Buiten onze openingsuren kunt u het contactformulier op deze website invullen, zodat u gebeld wordt door een jurist van AGA juristen).