Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
 • darkblurbg
  Recht hebben, recht krijgen. AGA Juristen helpt u uw recht te halen!
  Het team van AGA Juristen bestaat uit deskundige ervaren juristen met: allemaal minimaal 25 jaar ervaring en de mr. titel. Juridisch advies: € 105,- p/u (excl. BTW) + geen kantoorkosten
 • darkblurbg
  AGA Juristen: 1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend! Bel: 040-8444523
  Onze deskundige ervaren juristen helpen uw juridische kwestie vakkundig op te lossen. Vaak zonder een gerechtelijke procedure, maar wij procederen ook, als het niet anders kan.
 • darkblurbg
  Stel uw vraag in het formulier aan de rechterzijde
  AGA Juristen wil ieder mens de mogelijkheid geven om voor zijn of haar rechten op te komen. Niet alleen de mensen die een advocaat kunnen betalen. Juridisch advies: € 105,- p/u (excl. BTW)
 • darkblurbg
  Betrouwbaar juridisch advies: € 105,- per uur (exclusief BTW) + geen kantoorkosten
  U heeft recht op hoge kwaliteit juridisch advies. Bij gerechtelijke procedures en juridische zaken heeft u recht op doortastende rechtsbijstand en een professionele ervaren jurist met de mr. titel.
 • darkblurbg
  AGA Juristen: 1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend! Bel: 040-8444523
  Bij AGA Juristen heeft u een veel reëlere kans dat het mogelijke resultaat wat het u oplevert, opweegt tegen de kosten die u maakt. Alleen juristen met minimaal 25 jaar ervaring + mr. titel
 • darkblurbg
  AGA Juristen is gespecialiseerd in:
  Arbeidsrecht
  Consumentenrecht
  Bestuursrecht
  Civiel recht
  Verbintenissenrecht
  Ondernemingsrecht

Ontslag op staande voet
Een ontslag op staande voet is een drastische maatregel, waarbij de werknemer van het ene op het andere moment geen werk en dus geen inkomsten meer heeft. Het is ook mogelijk dat een werknemer ontslag op staande voet neemt, maar dat komt in slechts kleine getallen voor. Voor een werknemer heeft een ontslag op staande voet drastische gevolgen, zolang geen inkomen en geen recht op een WW-uitkering, daarom stelt een rechter aan de geldigheid van een ontslag op staande voet hoge eisen. Er moet sprake zijn van een reden die objectief en subjectief zo dringend is dat de arbeidsovereenkomst per direct en zonder opzegtermijn moet worden beëindigd. Hierbij moet een werkgever een afweging maken van alle relevante omstandigheden van het geval en dient het ontslag onverwijld gegeven te worden.

Gevolgen
Het is voor een werknemer zeer drastisch om een ontslag op staande voet te krijgen, nu hij dan geen recht meer heeft op een WW-uitkering. Maar ook voor de werkgever hangt er een kostenplaatje aan, opdat de werknemer veelal het ontslag zal gaan aanvechten. Voorheen was het mogelijk om het ontslag buitenrechtelijk te vernietigen, maar sinds de verandering in de Wet Werk en Zekerheid kan het ontslag alleen nog via de rechter worden aangevochten. Het verzoekschrift dient binnen 8 weken na het ontslag op staande voet ingediend te zijn bij de rechtbank. Veel werkgevers grijpen het ontslag op staande voet aan om bij een nietig verklaring van het ontslag, alsnog een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst in te dienen.

In het verzoekschrift wordt vrijwel altijd een eis tot loondoorbetaling gedaan, waarbij werknemer zich beschikbaar houdt voor werk. Een werkgever kan zo alsnog zijn ontslag op staande voet intrekken en de arbeidsrelatie met zijn werknemer herstellen. 

De rol van AGA Juristen
Een jurist van AGA juristen biedt bijstand in de meeste zaken binnen het arbeidsrecht. Bij een conflict inzake arbeidsrecht, staat een deskundige jurist aan uw zijde. Samen met u bepaalt de jurist de juiste aanpak en zorgt voor de best mogelijke oplossing en resultaat. Adviseren, bemiddelen, procederen, onderhandelen of het opstellen van juridische documenten, AGA juristen regelt het voor u.

Contact AGA Juristen
De arbeidsrechtjuristen van AGA juristen kunnen een hele hoop voor u betekenen, zoals u tijdens het gehele traject begeleiden. Neem vrijblijvend contact op met één van onze deskundige arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis intakegesprek.

TELEFOON:   040-8444523 (1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend) (Bereikbaar ma t/m vr tussen 09.00u en 21.00u). Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail:
E-MAIL:        info@agajuristen.nl of contactformulier aan de rechterzijde van onze website.

Meer informatie
Bovenin de zoekbalk van deze website, vindt u meer informatie over de specifieke rechtsgebieden en kwesties. Klik hiervoor bovenin de website op de zoekbalk! Meer informatie vindt u tevens via de links (blauw gekleurde tekstgedeelten)op deze pagina hierboven.