Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
 • darkblurbg
  Recht hebben, recht krijgen. AGA Juristen helpt u uw recht te halen!
  Het team van AGA Juristen bestaat uit deskundige ervaren juristen met: allemaal minimaal 25 jaar ervaring en de mr. titel. Juridisch advies: € 105,- p/u (excl. BTW) + geen kantoorkosten
 • darkblurbg
  AGA Juristen: 1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend! Bel: 040-8444523
  Onze deskundige ervaren juristen helpen uw juridische kwestie vakkundig op te lossen. Vaak zonder een gerechtelijke procedure, maar wij procederen ook, als het niet anders kan.
 • darkblurbg
  Stel uw vraag in het formulier aan de rechterzijde
  AGA Juristen wil ieder mens de mogelijkheid geven om voor zijn of haar rechten op te komen. Niet alleen de mensen die een advocaat kunnen betalen. Juridisch advies: € 105,- p/u (excl. BTW)
 • darkblurbg
  Betrouwbaar juridisch advies: € 105,- per uur (exclusief BTW) + geen kantoorkosten
  U heeft recht op hoge kwaliteit juridisch advies. Bij gerechtelijke procedures en juridische zaken heeft u recht op doortastende rechtsbijstand en een professionele ervaren jurist met de mr. titel.
 • darkblurbg
  AGA Juristen: 1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend! Bel: 040-8444523
  Bij AGA Juristen heeft u een veel reëlere kans dat het mogelijke resultaat wat het u oplevert, opweegt tegen de kosten die u maakt. Alleen juristen met minimaal 25 jaar ervaring + mr. titel
 • darkblurbg
  AGA Juristen is gespecialiseerd in:
  Arbeidsrecht
  Consumentenrecht
  Bestuursrecht
  Civiel recht
  Verbintenissenrecht
  Ondernemingsrecht

Verkeersboete
Er worden jaarlijks miljoenen verkeersboetes uitgeschreven. Deze zijn niet altijd terecht, zelfs als u denkt dat u de overtreding begaan heeft kan het toch zo zijn dat de controle niet juist is uitgevoerd. Een succesvol beroep bij de Officier van Justitie, de kantonrechter, of het gerechtshof te Leeuwarden is vooraf moeilijk te voorspellen, daarvoor dient uw dossier immers grondig bekeken te worden. Desalniettemin is de kans niet zonder meer gering dat op grond van feiten en omstandigheden de bekeuring alsnog in de prullenbak eindigt. Insturen heeft dus altijd zin.

Een parkeerboete ontvangt u meestal van de gemeente. U kunt binnen 6 weken na de datum van de dagtekening van de brief waarin de boete aan u kenbaar wordt gemaakt bezwaar indienen. Stuur met uw bezwaarschrift zo veel mogelijk bewijzen mee (bijvoorbeeld foto’s, het parkeerbonnetje of getuigenverklaringen). Op de boete staat waar u uw bezwaar naartoe moet sturen. Wordt uw bezwaar afgewezen, dan kunt u binnen 6 weken na de datum van de beslissing op uw bezwaarschrift beroep indienen bij de belastingkamer van het Gerechtshof.

‘Wet Mulder’-boete
Een parkeerboete kan ook een Wet Mulder-boete zijn. Die herkent u aan de letter M boven aan de brief met de boete. Als u de boete betaalt, kunt u geen bezwaar meer maken. Door te betalen geeft u aan dat u het met de boete eens bent.

Beschikking
Lichte verkeersovertredingen worden meestal afgedaan met een boete. U krijgt dan een bekeuring van de politie of een parkeerwacht. Bijvoorbeeld vindt u de bekeuring onder uw ruitenwisser of u bent geflitst. In al deze gevallen krijgt u meestal binnen 4 maanden een beschikking thuis van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dat is een formulier met acceptgiro, waarin staat welke overtreding u hebt begaan, wat u moet betalen en vóór welke datum. Wordt u geflitst in een huurauto, dan moet de beschikking binnen 8 maanden zijn ontvangen.

Contact AGA Juristen
De juristen van AGA juristen kunnen een hele hoop voor u betekenen, zoals u tijdens het gehele traject begeleiden. Neem vrijblijvend contact op met één van onze deskundige juristen voor een 1e gratis intakegesprek.

TELEFOON:
   040-8444523 (1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend) (Bereikbaar ma t/m vr tussen 09.00u en 21.00u). Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail:
E-MAIL:        info@agajuristen.nl of contactformulier aan de rechterzijde van onze website.

Bezwaar tegen een bekeuring / boete door Bekeuring Juristen kan lonen
Er zijn veel redenen waarom een bezwaar kan slagen, een boete kan worden verminderd of wordt vernietigd. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

 • Soms is de bebording te plaatse onduidelijk met als resultaat dat de boete vernietigd wordt, om een dergelijke uitspraak in te zien.
 • Soms haalt de officier van justitie het niet om binnen de bezwaartermijn te beslissen over het bezwaarschrift, resultaat kan zijn dat de boete vernietigd wordt.
 • Soms is er ten onrechte geen sprake van een staande houding. De boete kan dan worden vernietigd, om een dergelijke uitspraak in te zien.
 • Veel boetes worden vernietigd vanwege de omstandigheden van het geval.
 • Bij belparkeren (bv. Parkmobile of Yellowbrick) dient men een redelijke tijd te krijgen om het parkeren te activeren. Krijgt men die tijd niet is de kans groot dat de boete wordt vernietigd, om een dergelijke uitspraak in te zien.
 • Etc.

Bezwaar, beroep, hoger beroep.
Indien u besluit het bezwaar zelf in te dienen (bij naheffingsaanslagen parkeerbelasting raden wij dit af. Onze bezwaarschriften hebben een slagingspercentage van 67 procent. Zelf ingediende bezwaarschriften hebben een beduidend lager slagingspercentage. Wij maken bezwaar, beroep en hoger beroep tegen alle Mulder-verkeersboetes, herkenbaar aan de M rechts bovenaan en tegen naheffingsaanslagen parkeerbelasting van veel gemeentes.

De rol van AGA Juristen
Een jurist van AGA juristen biedt bijstand in de meeste zaken binnen het bestuursrecht. Bij een conflict inzake bestuursrecht, staat een deskundige jurist aan uw zijde. Samen met u bepaalt de jurist de juiste aanpak en zorgt voor de best mogelijke oplossing en resultaat. Adviseren, bemiddelen, procederen, onderhandelen of het opstellen van juridische documenten, AGA juristen regelt het voor u.

Contact AGA Juristen
De bestuursrechtjuristen van AGA juristen kunnen een hele hoop voor u betekenen, zoals u tijdens het gehele traject begeleiden. Neem vrijblijvend contact op met één van onze deskundige juristen voor een 1e gratis intakegesprek.

TELEFOON:   040-8444523 (1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend) (Bereikbaar ma t/m vr tussen 09.00u en 21.00u). Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail:
E-MAIL:        info@agajuristen.nl of contactformulier aan de rechterzijde van onze website.

Meer informatie
Bovenin de zoekbalk van deze website, vindt u meer informatie over de specifieke rechtsgebieden en kwesties. Klik hiervoor bovenin de website op de zoekbalk! Meer informatie vindt u tevens via de links (blauw gekleurde tekstgedeelten)op deze pagina hierboven.