Heeft u te maken met een (dreigend) arbeidsconflict, ontslag of vaststellingsovereenkomst? De gespecialiseerde arbeidsrechtjuristen van AGA Juristen staan klaar om u te helpen. Of u nu werknemer of werkgever bent — wij kennen beide perspectieven en zorgen voor een effectieve en juridisch verantwoorde oplossing.
Onze juristen zijn academisch geschoold, volgen voortdurend de laatste ontwikkelingen in het arbeidsrecht en beschikken over jarenlange praktijkervaring.
Arbeidsrecht is het rechtsgebied dat de verhouding tussen werkgever en werknemer regelt. Veel bepalingen zijn dwingend recht: hiervan mag niet worden afgeweken, waardoor werknemers een sterke juridische positie hebben.
Of het nu gaat om een ontslagaanzegging, conflict over loon, schending van de cao of vragen rondom re-integratie — het is belangrijk om uw rechten goed te kennen én op tijd in actie te komen.
Bij AGA Juristen helpen we dagelijks cliënten bij uiteenlopende arbeidsrechtelijke kwesties. Denk aan:
Ontslag (dreigend of op staande voet)
Ontslagvergoeding of transitievergoeding
Beoordeling van vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst
Arbeidsconflict of schending concurrentiebeding
Loonvordering of niet-naleving cao
Re-integratie en verzuim bij ziekte
Verweer tegen ontslagaanvraag bij het UWV
Wij staan zowel werknemers als werkgevers bij. Daardoor zijn we in staat om strategisch te adviseren, proactief te onderhandelen en effectief te procederen.
Ontslag is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Het kan onzekerheid meebrengen over inkomen, uitkeringen en toekomstperspectief. Veel werkgevers bieden in eerste instantie een ontslagvoorstel of vaststellingsovereenkomst aan. Trap niet direct in een snelle ondertekening!
Laat altijd een jurist arbeidsrecht meekijken. Werkgevers zijn verplicht u tijd te geven om advies in te winnen. Onze ervaring leert dat juridische bijstand vaak leidt tot betere voorwaarden of een hogere ontslagvergoeding.
Ontvangt u een voorstel voor ontslag met wederzijds goedvinden of een verzoek tot instemming? Neem dan geen overhaaste beslissing. Wij voeren graag vrijblijvend een gratis ontslagcheck voor u uit.
U weet dan precies:
Wat uw rechten zijn
Of de vergoeding marktconform is
Of uw WW-rechten behouden blijven
Of de afspraken juridisch waterdicht zijn
Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) op 1 juli 2015 is het ontslagrecht aanzienlijk veranderd. De regels zijn strikter, termijnen korter en procedures complexer. Dit maakt juridisch advies bij dreigend ontslag of een beëindigingsovereenkomst extra belangrijk.
Wet werk en zekerheid (WWZ) per 1 juli 2015
Met de ingang van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) sinds 1 juli 2015, is er op dit gebied vrij veel veranderd. Het is mede daarom verstandig dat u indien u problemen ondervindt of een dreigend probleem heeft betreffende uw werk, dat u zich tijdig te laten informeren door een jurist over uw situatie.
Wij adviseren, onderhandelen en procederen voor u bij onder andere:
(Dreigend) ontslag of arbeidsconflict
Ontslag op staande voet
Transitievergoeding of schadevergoeding
Beoordelen of opstellen van een beëindigingsovereenkomst
Concurrentie- of relatiebeding
Ziekte, re-integratie en loondoorbetaling
UWV-zaken, zoals ontslagaanvraag of verweerschrift
Naleving cao en arbeidsvoorwaarden
Arbeidsovereenkomsten en opzegtermijnen
En meer...
Onze juristen arbeidsrecht zijn:
Universitair opgeleid en gespecialiseerd
Altijd op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving
Persoonlijk betrokken bij elke zaak
Gericht op het best haalbare resultaat
Laagdrempelig en transparant
Of het nu gaat om een spoedgeval of een langdurig traject — wij denken met u mee.
Heeft u te maken met ontslag of een arbeidsconflict? Neem vandaag nog contact op met onze arbeidsrechtjuristen voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.
TELEFOON: 040-8444523 (1ste intakegesprek gratis en vrijblijvend) (Bereikbaar ma t/m vr tussen 09.00u en 21.00u). Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail:
E-MAIL: info@agajuristen.nl of contactformulier aan de rechterzijde van onze website.
Via de zoekbalk bovenaan deze pagina vindt u extra informatie over ontslagprocedures, rechten en regelingen. Kijk op de Arbeidsrecht in Nederland voor verdiepende artikelen.