• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Proeftijd
Veel werkgevers willen in een eerste arbeidsovereenkomst een proeftijd opnemen. Zo kan zowel de werkgever als u, de werknemer, aan elkaar “proeven” en kijken of een werkrelatie voor langer termijn wenselijk is. Aan een proeftijd zitten beperkingen volgens de Wet Werk en Zekerheid. De werkgever dient zich aan de Wet Werk en Zekerheid te houden bij het overeenkomen daarvan.

De wet bepaalt dat bij contracten tot een jaar een proeftijd van maximaal een maand mag worden afgesproken en bij contracten die langer duren twee maanden. Van deze regel mag middels een CAO worden afgeweken en in veel CAO’s is dan ook weer bepaald dat een proeftijd ook bij contracten voor bepaalde tijd twee maanden mogen duren. Een proeftijd moet schriftelijk worden afgesproken en bij een langere proeftijd dan toegestaan geldt dat er in het geheel geen proeftijd is. Bij een verlenging van een contract mag geen proeftijd worden afgesproken.

Meer informatie en Contact AGA Juristen
De arbeidsrechtjuristen van AGA juristen kunnen een hele hoop voor u betekenen, zoals u tijdens het gehele traject begeleiden. U kunt ten alle tijden contact met ons opnemen om uw vragen, kwestie of mogelijkheden te bespreken met een jurist van AGA juristen. Neem vrijblijvend contact op met één van onze deskundige arbeidsrechtjuristen voor een 1e gratis advies op maat.
Bel: 040-8444523
E-mail: info@agajuristen.nl
(Buiten onze openingsuren kunt u het contactformulier op deze website invullen, zodat u gebeld wordt door een jurist van AGA juristen).